Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

Social return
U bevindt zich hier:

Natuurmaatregelen en social return

 

Duurzame werkgelegenheid

Bureau Waardenburg heeft diverse contracten met een social return-opgave. Social return houdt in dat een deel van de omzet van een project wordt besteed aan duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor de raamovereenkomst Ecologisch onderzoek en advies met de gemeente Nijmegen hebben we de perfecte invulling gevonden voor social return, bij Stadsboom. Stadsboom is een opleidingsbedrijf in Nijmegen dat van lokaal verkregen hout allerlei producten maakt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden bij Stadsboom begeleid op hun weg naar een betaalde baan.
 
Stadsboom maakt voor Bureau Waardenburg houten vleermuis- en gierzwaluwkasten. Gezamenlijk hebben we een ontwerp gemaakt, waarbij in de eerste plaats de eisen van de dieren voorop staan en we daarnaast hebben gezorgd voor een duurzaam en mooi afgewerkt product.

Als een gebouw met een functie voor deze beschermde dieren gesloopt moet worden, plaatsen onze ecologen de kasten zodat de vleermuizen en gierzwaluwen hun verblijf- of nestplaatsen behouden. Het maken van de vleermuis- en gierzwaluwkasten past heel goed bij de bedrijfsformule van Stadsboom en Bureau Waardenburg heeft lokaal geproduceerde kasten om toe te passen in onze projecten.

Contactpersoon bij Bureau Waardenburg: