Volg ons op Twitter: @buwanl

Nieuwsbrief juni 2017
We hebben het nieuwe ISO 9001:2015 certificaat gekregen en onze CO2 footprint per FTE weten te verlagen. In deze nieuwsbrief lichten we weer enkele actuele onderwerpen voor u uit en stellen graag onze nieuwe collega's aan u voor. Veel leesplezier!

Onderwerpen:

Ecosysteemherstel met BESE-elements in Florida


Florida en Nederland kennen veel gelijkenissen, o.a. de lage ligging dichtbij zee en de uitdagingen voor behoud van ecosystemen van kust en estuaria. Daarom ook daar nu pilots met BESE-elements.

Lees meer...
Grote sterns voorzien van GPS loggers


Ook dit jaar hebben we grote sterns voorzien van GPS loggers. Data van de gezenderde vogel wordt gedownload zodra het individu de kolonie binnenvliegt. 

Lees meer...
Bureau Waardenburg bikkel


Martijn Boonman heeft als eerste Nederlander de Iditarod Trail Invitational (een fietstocht van meer dan 1600 km door Alaska) helemaal uitgereden.

Lees meer...
Effect van stikstof op de natuur verminderen en meten


Hoe meet je het resultaat van de herstelmaatregelen, in het kader van de Programmatisch Aanpak Stikstof (PAS) in Natura 2000-gebieden?

Lees meer...
Inventarisatie van walvisachtigen, SCANS III


Bruinvissen, dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen... 30 Dagen waarnemen vanaf drie schepen en vanuit zeven vliegtuigen. De resultaten zijn gepubliceerd en het rapport is beschikbaar als download.

Lees meer...
Live camerabeeld broedpontons


Visdieven live te volgen via een op afstand te besturen webcam. 500 rustende en broedende visdieven op een ponton op het Markermeer.

Lees meer...
Nieuwe collega's


Wij hebben versterking gekregen van veertien, zeer deskundige en gemotiveerde nieuwe medewerkers!

Lees meer...

Zoekt u een specifiek onderwerp? Vul een trefwoord in en gebruik de zoekmachine rechtsboven op onze website.

Indien u geen prijs stelt op onze mailing kunt u zich hier afmelden.