Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

Data collection
U bevindt zich hier:

Data inwinning, beheer & verwerking

Data inwinning

Veldgegevens

In het veld worden gegevens met geavanceerde apparatuur en kennis waargenomen en ingevoerd in de daarvoor ontwikkelde software. Door de koppeling van de juiste meetapparatuur en eenvoudige vastlegging op tablets wordt de nauwkeurigheid en precisie van de data in het veld gewaarborgd. Gegevens waar u aan kunt denken zijn verblijfplaatsen of waarnemingen van soorten.

De gegevens worden vanuit het veld direct gesynchroniseerd met de online databases, waarna de data in rapportkaarten verwerkt kan worden. In tegenstelling tot het inwinnen van de gegevens in het veld op papier, garandeert deze werkwijze minimale fouten bij het invoeren en zorgt de gestandaardiseerde invoer voor uniforme inwinning.

Remote Sensing

Remote sensing data zijn op afstand ingewonnen gegevens zoals satellietbeelden, radarbeelden of luchtfoto's. Door de toenemende kwaliteit van remote sensing data en door ontwikkelingen in analysetechnieken, ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor toepassingen in ecologisch onderzoek.

Remote sensing kan onder andere worden gebruikt bij vegetatiekarteringen, habitat ontwikkelingsstudies, onderzoek naar potentieel habitat en analyse van historisch landgebruik.

Voor meer informatie over data inwinnen kunt u contact opnemen met: