Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

Bureau Waardenburg 40 jaar
U bevindt zich hier:

40 jaar onafhankelijk ecologisch onderzoek en advies

Hans Waardenburg bij dode harders als gevolg van afdamming van het Veerse Gat (1961) in het kader van de Deltawerken.

Oorsprong

2019 is voor ons een jubileumjaar! 40 jaar geleden richtte Hans Waardenburg het bureau op. Hij had, als pionier in ecologisch onderwateronderzoek in de Deltawateren, een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontwerp van de stormvloedkering. Hierdoor is de Oosterschelde niet volledig afgesloten waardoor getijdewerking intact is gebleven en schade aan het ecosysteem en aquacultuur is beperkt.

Groei

Van microbiologie en vegetatie tot de grootste zoogdieren

Onze diversiteit aan ecologische kennis is ondergebracht in de sectoren: Aquatische Ecologie, Natuur & Landschap en Vogelecologie; onderverdeeld in verschillende teams met specialismen zoals GIS & Datamanagement, Mariene Ecologie, Natuurinclusief Ontwerp en ICT & Techniek. Projectteams worden gevormd met de juiste specialisten die profiteren van elkaars expertise.

ToonaangevendWe willen hierbij onze vele trouwe opdrachtgevers bedanken die samen met de kennis en inzet van onze medewerkers Bureau Waardenburg hebben gemaakt tot wat het is: Een toonaangevend onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau, werkzaam over de hele breedte van de ecologie.

Directie Bureau Waardenburg 

Viering van het 40 jarig bestaan bij onze werklocatie in Bruinisse, Zeeland