Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

Boek Nederlandse Rivierkreeften
U bevindt zich hier:

Boek 'De Nederlandse rivierkreeften' uit

Menno Soes (Bureau Waardenburg) en Bram Koese (Stichting EIS) hebben 'De Nederlandse rivierkreeften (Astacoidea & Parastacoidea)' geschreven. 

Het is uitgave 6 van de Entomologische Tabellen (ET). Hierin worden determinatiesleutels over ongewervelde dieren in Nederland gepubliceerd. Het boek gaat uitgebreid in op de herkenning van de verschillende soorten die in West-Europa gevonden worden. Maar dit boek biedt meer dan alleen een determinatietabel.

Determinatiesleutel rivierkreeften en meer

Naast een determinatiesleutel bevat het boek een uitgebreid algemeen deel over rivierkreeften. Daarin staat onder adere en een bespreking van biologie, ecologie van de verschillende soorten. Ook de kolonisatiegeschiedenis en schade en overlast veroorzaakt door de exotische soorten komen aan bod. Bovendien bevat het boek per soort een actueel overzicht van de verspreiding in Nederland.

Dit boekje omvat de Nederlandse rivierkreeften en daarmee alle thans in West-Europa voorkomende rivierkreeften. Naast de enige inheemse soort behandelt het boek negen uitheemse soorten. Het boek staat vol met prachtige foto's. Een must voor iedereen die meer wil weten over de rivierkreeften in Nederland.

'De Nederlandse rivierkreeften (Astacoidea & Parastacoidea)' 

Kroese B. & M. Soes, 2011.   De Nederlandse rivierkreeften (Astacoidea en Parastacoidea). Entomologische Tabellen 6 (2011). Meer informatie

Contactpersoon: