Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

Biodegradable structure for habitat improvement
U bevindt zich hier:

Biologisch afbreekbare habitatstructuren


Biologisch afbreekbare structuur van aardappelzetmeel

Het afgelopen jaar ontwikkelde Bureau Waardenburg samen met Rodenburg Biopolymers en ENEXIO Water Technologies biologisch afbreekbare habitatstructuren. Deze driedimensionale structuur is gemaakt van aardappelzetmeel en kent tal van toepassingsmogelijkheden.

 

Herstelprojecten met 3D-structuren

In een zoektocht naar kunstmatige structuren voor het herstel van mosselbanken, hebben we biologisch afbreekbare habitatstructuren ontwikkeld. In tegenstelling tot veel andere bio-plastics, breekt het na verloop van tijd volledig af, zonder dat hiervoor composters nodig zijn.

Toepassingen zetmeel structuur

Er blijkt een breed scala aan toepassingsmogelijkheden te zijn voor dit product. De oorspronkelijke toepassing is die van kunstmatige habitatstructuren, voor het herstel van mosselbanken en oesterbanken. Daarnaast zijn verschillende toepassingen denkbaar in de waterzuivering, riolering, aquacultuur, grondbeluchtingen, grond consolidatie, bescherming van zandplaten, kusten en bescherming van kwetsbare organismen.

BESE website

Het product heeft een eigen website en een leaflet met meer informatie over mogelijkheden en toepassingen.

Contactpersoon:

Projecten

Habitatstructuren: Mosselkratten, rifballen en dode bomen als schuilplaats en voor aangroei van macrofauna. Download de leaflet voor meer info.