Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

Martijn Boonmans fietstocht door Alaska
U bevindt zich hier:

Martijn Boonman eerste Nederlander die Iditarod Trail Invitational uitrijdt

 

De Iditarod Trail Invitational is een fietstocht van ruim 1000 mijl (meer dan 1600 km) door onherbergzaam Alaska, met wedstrijdelement. 

Martijn is de eerste Nederlander die op een FatBike de Iditarod Trail Invitational helemaal heeft uitgereden! 

Hij heeft een verslag gemaakt van zijn barre tocht. Lees hier enkele passages uit zijn relaas of download het hele verhaal.

20 maart


Martijn deed er in totaal 19 dagen, 23 uur, en 31 minuten over en dat is, gezien de zware omstandigheden van dit jaar (extreme kou, wind en veel verse sneeuw), ontzettend knap!

17 maart

Nog 230 km voor Martijn. Hij is over het ijs van de Beringzee gefietst en fietst nu weer langs de kust naar het eindpunt. Hij heeft na ruim 6 dagen alleen fietsen, gezelschap van een cameraman van de organisatie. Er volgt nog een stuk door een bergachtig gebied (White Mountain). Zijn voorgangers (nr. 1,2,3) zijn inmiddels gefinisht in Nome. 

15 maart

Martijn is aangekomen aan de kust van de Beringzee in het plaatsje Shaktoolik. Dit is de laatste rustplaats voor de oversteek over het zee-ijs.
Martijn rust gemiddeld langer dan sommige deelnemers die voor hem rijden maar rijdt inmiddels weer op een stevig tempo van gemiddeld 12 km per uur. Nog bijna 375 km te gaan.

13 maart

Donderdag kwam Martijn aan in Ruby, met lichte bevriezingsverschijnselen aan zijn handen. Het was niet heel ernstig en met verzorging en extra rust pakte hij zaterdag de draad weer en begon hij aan de ruim 200 km lange route over de Yukon River. Die heeft hij vanmorgen vroeg (daar laat in de avond) afgerond en aan zijn GPS te zien heeft hij onderdak gekregen in het postkantoortje in Kaltag. Door de extra rust is hij gezakt van plaats 4 naar 5 maar het ziet er naar uit dat de nr. 2 gaat uitvallen. Nog een dikke 500 km te gaan tot de finish.

9 maart

Nog 45 km en Martijn heeft de helft van zijn 1600 km toer door Alaska erop zitten.

Van de 61 startende deelnemers zijn er nog 7 over... Op basis van zijn schema ligt hij nu vierde. De foto's zijn gemaakt in een pas met de naam Hell's Gate, op weg naar het gehucht (1 huis) Poorman.

6 maart

Na 371 miles (bijna 600 km) heeft Martijn 1/3 van de route afgelegd. Met zijn schema ligt hij nu vierde, en hij zag er vanmorgen nog fris uit! 

2 maart

Dat Martijn Boonman van een uitdaging houdt is een understatement. Hij begint vandaag een ruim 1600 km lange fietstocht door onherbergzaam Alaska.

Je kunt hem volgen op de wedstrijdsite.