Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

3D Birdradar
U bevindt zich hier:

Het vlieggedrag van vogels in kaart brengen met 3D vogelradar Max

 

Afgelopen jaren heeft Robin Radar Systems gewerkt aan de ontwikkeling van Max, een volledig 3D vogelradar.

Bureau Waardenburg is launching customer. Wij beschikken als eerste ecologisch adviesbureau over deze innovatieve radar, die de kwaliteiten van een afzonderlijke horizontale radar en verticale radar combineert.

Een horizontale scannende radar brengt de vliegrichting van vogels in kaart. Met een verticale radar meten we vliegintensiteit en vlieghoogte. Voorheen was het niet goed mogelijk om beide radarbeelden aan elkaar te koppelen om vogels en hun uitwijkgedrag in hoogte en naar opzij in 3D te kunnen volgen.

Realtime

Met Max kunnen we vogels in 3D volgen en hun vliegroute, -snelheid en -hoogte tegelijk vastleggen. De radar is volledig geautomatiseerd en kan op afstand worden bediend en uitgelezen, waardoor we zelfs vogelvliegbewegingen ver op de Noordzee realtime kunnen volgen. De radar heeft een update snelheid van 1 seconde, 360 graden dekking en scant tegelijk van grondniveau tot op 1 km hoogte.

Met deze innovatieve radar kunnen we openliggende vragen over vliegrichtingen, uitwijkgedrag van vogels, vlieghoogtes en vliegsnelheden beantwoorden. Door middel van 3D visualisaties kunnen we het vlieggedrag van vogels (en mogelijk ook vleermuizen) bijvoorbeeld in windparken, op vliegvelden en bij hoogspanningslijnen in kaart te brengen.

Contactpersoon 3D radar Max